Kør som administrator på Windows 10

I dagens artikel ser vi på forskellige måder at køre apps som administrator på Windows 10.

Kør som administrator ved hjælp af genvejsmenuen

Find det program, du skal køre som administrator, højreklik på det, og vælg "Kør som administrator" i den menu, der åbnes.

Kør som administrator i explorer

Find applikationen i opdagelsesrejseren, vælg den => i opdagelsesbåndet skal du åbne fanen "Administrer" og klikke på "Kør som administrator".

Kør som administrator fra startmenuen

Åbn menuen "Start", gå til "Alle applikationer", højreklik på det ønskede program, vælg "Avanceret" => "Kør som administrator" i menuen, der åbnes.

Kør som administrator på proceslinjen

Klik på det ønskede program i proceslinjen med højre museknap, i menuen, der åbnes, klik på applikationsnavnet med højre museknap og vælg "Kør som administrator".

Kør som administrator i task manager

Åbn task manager: klik på proceslinjen i et tomt rum med højre museknap, og vælg "Task Manager" (eller tryk på Ctrl + Shift + Esc på tastaturet).

Gå til "File" øverst til venstre, og vælg "Run new task".

Brug "Gennemse" find og vælg den applikation, du har brug for, eller skriv i "Åbn" linjen navnet på applikationsstartfilen (for eksempel cmd) => markér afkrydsningsfeltet "Opret opgave med administratorrettigheder" og klik på "OK".

Kør altid som administrator

Du skal oprette en genvej til det program, som du altid vil køre som administrator. Højreklik på programmets genvej, og vælg Egenskaber.

I fanen "Kompatibilitet" skal du markere afkrydsningsfeltet "Kør dette program som administrator" og klikke på "OK".

Du kan også gå til "Genvej" => "Avanceret" => markere afkrydsningsfeltet "Kør som administrator" og dobbeltklikke på "OK".

Kør altid som administratorkonfiguration i Registreringseditor

 Åbn registreringseditoren: i søgefeltet eller i menuen Kør (kør ved at trykke på Win + R-tasterne), indtast  regedit-kommandoen og tryk på Enter-tasten.

Hvis du vil konfigurere startparametrene for en bestemt applikation til den aktuelle bruger, skal du gå til stien  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ AppCompatFlags \ Layers,Hvis du vil konfigurere startparametre til alle brugere af denne pc, skal du gå til stien HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ AppCompatFlags \ Layers. Højreklik på sektionen Lag, og vælg "Ny" => "Strengparameter" => i stedet for navnet på den nye parameter, skriv den fulde sti til det program, som du altid vil køre som administrator. Det vil sige, hvis jeg ønsker, at CCleaner-applikationen altid skal køre som administrator, og jeg ved, at denne applikation er placeret i stien C: \ Program Files \ CCleaner \, så vil jeg navngive den oprettede parameter C: \ Program Files \ CCleaner \ CCleaner.exe

Åbn den oprettede parameter, i feltet "Værdi" skal du indtaste  ~ RUNASADMIN og klikke på "OK". Du kan lukke registreringseditoren.

Det er alt for i dag, hvis du kender andre metoder - skriv i kommentarerne! Held og lykke 🙂