Sprogbjælke i Windows 10

I dagens artikel ser vi på, hvordan du tilføjer eller fjerner sprogbjælken i Windows 10.

Som standard skal sproglinjen vises på proceslinjen, men du kan deaktivere den (eller aktivere den, hvis den ikke findes), du kan få den til at flyde eller tværtimod knytte den til proceslinjen, du kan også returnere sit klassiske udseende. Hvis du kun har et tastaturlayout, vises sprogbjælken ikke.

Tilføj (fjern) sprogbjælke i systemparametre

1. Åbn menuen "Start", og gå til "Indstillinger" (i stedet for disse handlinger kan du trykke på Win + I på tastaturet).

2. Gå til "Tilpasning", og vælg i venstre side "Proceslinje", klik på højre side på "Slå systemikoner til og fra".

3. For at tilføje en sproglinje - ved siden af ​​inputindikatoren skal du trykke på kontakten, så den er i positionen On. For at fjerne sproglinjen - i nærheden af ​​"Input Indicator" skal du klikke på kontakten, så den bliver i "Off" -positionen.

Klassisk sprogbjælke

1. Åbn "Kontrolpanel": i søgefeltet eller i menuen Kør, skriv  kontrol  og tryk Enter. Hvis du har Windows 10 v1803 eller nyere - i stedet for punkt 1, 2 og 3 skal du gå til menuen "Start" => "Indstillinger" => "Enheder" => i venstre side skal du vælge "Enter", i højre side skal du klikke på "Avancerede indstillinger tastatur "og følg derefter trin 4 fra nedenstående instruktioner.

2. Vælg visningen "Små ikoner", og gå til "Sprog".

3. På venstre side skal du vælge "Avancerede indstillinger" (denne indstilling flyttes i version 17083 til systemindstillinger => enheder => input).

4. For at sprogpanelet skal have et klassisk udseende - skal du markere afkrydsningsfeltet "Brug sprogpanelet, hvis det er tilgængeligt", og klik derefter på Gem.

Du vil se, at sproglinjen er skiftet lidt til venstre på proceslinjen, og dens udseende er blevet den samme som i andre versioner af Windows.

For at skjule det klassiske panel skal du lade det flyde på skrivebordet eller lægge det i panelet - i søgefeltet eller i menuen Kør (kør ved at trykke på Win + R-tasterne), indtast kommandoen  rundll32.exe Shell32.dll, Control_RunDLL input.dll ,, {C07337D3-DB2C -4D0B-9A93-B722A6C106E2} og tryk på Enter.

Placer en prik foran det ønskede paneldisplay: skjult; fastgjort til proceslinjen; placeret hvor som helst på skrivebordet. Når du har valgt den ønskede, skal du klikke på "OK".

Hvis du har en klassisk sproglinje, kan du få den til at flyde ved at klikke på den med venstre museknap og vælge "Vis sproglinje".

Hvis din sproglinje vises hvor som helst på skrivebordet, og du vil returnere den til proceslinjen, skal du klikke på "Minimer" i sproglinjen (se figur).

  Tilføj (fjern) en sproglinje i registreringseditoren

Desværre er denne metode kun egnet til den klassiske proceslinje.

1. Åbn registreringseditoren: i søgefeltet eller i køremenuen (kør ved at trykke på Win + R-tasterne), indtast  regedit-kommandoen  og tryk på Enter-tasten.

2.  Gå til stien  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ CTF \ LangBar . I LangBar-sektionen skal du åbne ShowStatus- parameteren  . I feltet "Værdi" skal du indtaste  0 og klikke på "OK", hvis du vil have en flydende sprogbjælke. indtast  3 og klik på "OK", hvis du vil skjule sproglinjen; indtast  og klik på OK for at fastgøre sproglinjen. Når du har foretaget ændringerne, skal du lukke registreringseditoren og genstarte computeren, før ændringerne træder i kraft.

Det er alt for i dag, hvis du kender andre metoder - skriv i kommentarerne! Lykke til dig 🙂