Sådan konverteres MBR-disk til GPT-disk uden tab af data

I dagens artikel ser vi på et par måder at konvertere MBR-disk til GPT-disk uden tab af data. Denne instruktion blev skrevet i Windows 10, men metoderne passer til alle versioner af Windows.

Tidligere så vi på "hvordan man finder ud af, at disken bruger GPT eller MBR? Og hvordan man konverterer dem til hinanden". Metoderne beskrevet i den foregående artikel konverterer MBR til GPT, men alle data på disse diske er overskrevet, men hvad hvis du har brug for at foretage konverteringen og lade alle oplysningerne på dem være intakte? Til sådanne formål er vi nødt til at installere yderligere gratis software, systemets standardværktøjer kan ikke konvertere uden tab af data.

  Konverter MBR-disk til GPT-disk uden datatab i MiniTool Partition Wizard

1. Download og installer applikationen MiniTool Partition Wizard. Denne applikation er helt gratis, der tilbydes ingen ekstra software under installationen. Gå til deres hjemmeside => klik på Download => en ny side åbnes, klik på Gratis download => åbn den downloadede fil => accepter licensaftalen ved at sætte en prik i feltet "Jeg accepterer aftalen" og klikke på "Næste" => vælg hvor installer applikationen (eller lad standardstien være) og klik på "Næste" => "Næste" => Næste => Installer => Afslut igen.

2. Åbn det installerede program => klik på "Start applikation".

3. Klik på den disk, du vil konvertere => i "venstre kolonne" vælg "Konverter MBR-disk til GPT-disk".

4.  Klik på "Anvend" øverst til venstre.

5. Klik på "Ja".

6. Når du har klikket på "OK", kan du lukke applikationen, din valgte disk er allerede konverteret.

Konverter MBR-disk til GPT-disk uden datatab i  EaseUS Partition Master Free

Tidligere brugte vi dette program til at udvide disken på bekostning af en anden disk, mens dataene på begge diske forblev intakte. Under installationen tilbyder dette program at installere yderligere software, som du ikke har brug for! Læs derfor enten omhyggeligt, hvad han skriver under installationen, eller se på artiklen "Sådan øges C-drevet i Windows 7, 8 og 10", hvor installationsprocessen er beskrevet i starten.

1. Download og installer EaseUS Partition Master Free-applikationen.

2. Start applikationen => vælg den disk, du vil konvertere => klik på "Konverter MBR til GPT".

3. Bekræft handlingen ved at klikke på "Anvend".

4.  Klik på "Ja", og klik på "OK" efter afslutning af konverteringsprocessen.

Du kan lukke applikationen, det drev, du valgte, er allerede konverteret til GPT.

Det er alt for i dag, hvis du har tilføjelser - skriv kommentarer! Held og lykke 🙂