Skift drevbogstav i Windows 10

Windows tildeler automatisk et tilgængeligt drevbogstav til tilsluttede interne og eksterne lagerenheder. Du kan til gengæld ændre drevbogstavet, og i dagens artikel vil vi overveje, hvordan du gør dette på forskellige måder.

Windows tildeler bogstaver alfabetisk fra A til Z. A og B er reserveret til disketter. Bogstavet C kan kun bruges til det drev, som Windows er installeret på. Ved hjælp af nedenstående metoder kan du ændre drevbogstavet eller tildele et bogstav, hvis systemet af en eller anden grund ikke tildelte det selv.

Skift drevbogstav i Diskhåndtering.

Tidligere har vi allerede set på diskhåndtering i detaljer, og der var hvordan man ændrede eller tildelte et drevbogstav, disse handlinger ændrede næsten ikke i forskellige versioner af Windows.

1. Åbn diskadministration: højreklik på menuen "Start" og vælg "Disk Management" fra de anførte værktøjer, eller tryk på Win + r-tasterne, og skriv diskmgmt.msc i kørelinjen  ,  og klik derefter på "OK".

2. Højreklik på det drev, som du vil ændre bogstavet for, og vælg "Skift drevbogstav eller drevsti".

3. I dette vindue kan du tilføje et bogstav, hvis ikke, slette et bogstav eller ændre et bogstav. Vælg "Skift".

4. Modsat "Tildel drevbogstav ..." vælg det tilgængelige drevbogstav, du vil tildele.

5. Klik på OK.

6. Hvis du installerede programmer eller spil på denne disk, stopper de muligvis start, og du bliver nødt til at ændre genvejen til dem eller endda geninstallere dem. Hvis du ikke har noget imod det, skal du klikke på "Ja".

Drevbogstavet er blevet ændret, du kan lukke Diskhåndtering.

Skift drevbogstav på kommandolinjen.

1. Åbn en kommandoprompt som administrator: en af ​​måderne at åbne den på er at højreklikke på menuen "Start" og vælge "Kommandoprompt (administrator)".

2. Indtast kommandoen  DiskPart,  og tryk på Enter.

3. Skriv  Listevolumen,  og tryk på Enter. En liste vises med alle tilgængelige diskenheder, find din egen på listen og husk dens nummer. For eksempel vil vi ændre bogstavet til D- drevet. På billedet ser du, at "Volume 3" er skrevet foran det, husk nummeret og gå til næste punkt.

4.  Indtast kommandoen,  vælg lydstyrke 3,  og tryk på Enter (i stedet for  3 erstatter du nummeret på din lydstyrke, som du lærte i det foregående afsnit).

5. Skriv  tildel bogstav = bogstav og tryk på Enter. I stedet for et  bogstav skal du placere det bogstav, du vil tildele, til det valgte drev. For eksempel ændrer vi drev  til  F, og vi har allerede fulgt de foregående trin i instruktionerne ovenfor, indtast kommandotildelæg  = F  og tryk på Enter. Som et resultat skal den skrive "Tildelingen af ​​disknavnet eller monteringspunktet var vellykket." Du kan lukke kommandolinjen.

Skift drevbogstav i PowerShell

1. Åbn PowerShell som administrator: en af ​​måderne er at skrive PowerShell i søgefeltet og højreklik på det fundne resultat, vælg "Kør som administrator".

2. Skriv  Get-Partition,  og tryk på Enter.

3. Det  vigtigste for dig fra det foregående afsnit er at finde ud af det drevbogstav, du vil ændre. For eksempel vil vi ændre drevbogstavet fra  F til D, hvilket  betyder, at vi skal skrive kommandoen  Get-Partition -DriveLetter F | Set-Partition -NewDriveLetter D,  og tryk på Enter (du ændrer bogstaverne i kommandoen til dine egne).

Hvis du ikke kan se nogen fejl, skal du bare lukke PowerShell-vinduet.

Skift drevbogstav i Registreringseditor.

1.  Åbn registreringseditoren: i søgefeltet eller i køremenuen (kør ved at trykke på win + r) skriv  regedit  og tryk på Enter.

2. til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ MountedDevices i venstre kolonne  .  Når sektionen MountedDevices er  valgt  i venstre kolonne, vil du se alle tilgængelige diske i højre kolonne.

3.  Klik på indstillingen med det drevbogstav, du vil ændre med højre museknap, og vælg "Omdøb". For eksempel omdøber vi D-drevet, klikker på parameteren \ DosDevices \ D:  med højre museknap og vælger "Omdøb".

4.  Skift kun bogstavet! Vi forlader resten, det vil sige efter omdøbning for eksempel til at køre F, vil parameteren ligne \ DosDevices \ F:

Efter omdøbning af parameteren skal du lukke registreringseditoren, og for at ændringerne kan træde i kraft, genstart computeren.

Det er alt for i dag, hvis du har tilføjelser - skriv kommentarer! Held og lykke 🙂