Sådan tilpasser du proceslinjen i Windows 10

Hvis du har opgraderet dit operativsystem til Windows 10 og allerede er begyndt at konfigurere det, så læs dagens artikel, hvor vi beskriver nogle tip til at gøre proceslinjen mere praktisk.

Fastgør programmet til proceslinjen

Du kan fastgøre ethvert program til proceslinjen:

1.  Start det program, som du vil fastgøre til proceslinjen, højreklik derefter på dets ikon i panelet, og vælg "Fastgør program til proceslinjen"

2. Du kan også bruge Explorer til at finde det program, du vil fastgøre til panelet, højreklikke på det og vælge "Fastgør til proceslinjen"

Du kan også gå til menuen "Start", finde det program, du vil fastgøre til proceslinjen - højreklik på det og vælg "Avanceret" => Fastgør til proceslinjen i menuen.

Efter disse handlinger vil genvejen til dit program altid være på proceslinjen, selv efter genstart

Hvis et hvilket som helst program på proceslinjen generer dig, kan du fjerne det derfra - højreklik på det og vælg "Frakobl fra proceslinjen"

Fastgør en fil eller mappe til Jump List.

Hvis du højreklikker på et hvilket som helst ikon på proceslinjen, vil du se de nyligt åbnede filer i denne applikation eller de steder, hvor du gik. Listen ændres konstant, men hvis du vil fastgøre bestemte filer eller mapper i denne menu - er det lige så let som at beskære pærer! Åbn først det, du vil fastgøre, så det vises på den seneste liste. For eksempel åbnede vi dette websted i Google Chrome eller åbnede en mappe i opdagelsesrejsende. Hvis du nu klikker på Chrome-genvejen på proceslinjen med højre museknap, vises dette websted der, ved siden af ​​det på højre side skal du klikke på pinikonet. Nu vil han altid være på denne liste.

På denne måde kan du fastgøre mange dokumenter i Word, mange mapper i Explorer osv. Som standard viser denne liste kun 12 emner for at øge antallet til 20 eller mere - du skal redigere registreringsdatabasen en smule.

Proceslinjens placering på skærmen

Hvis du vil ændre placeringen af ​​proceslinjen: Klik først på den med højre museknap og fjern markeringen fra "Dock proceslinjen", for at gøre dette skal du bare venstreklikke på denne linje.

Når proceslinjen ikke er docket, kan du gribe den med venstre museknap og uden at slippe tasten trække panelet i den ønskede retning.

Du kan også ændre placeringen af ​​proceslinjen (venstre, øverste, højre, nederste) i indstillingerne. Klik på proceslinjen med højre museknap og vælg "Indstillinger" (eller gå til menuen "Start" => Indstillinger => Tilpasning => Aktivitetslinje)

Når "Opgavelinje" er valgt i venstre kolonne, i den højre ser vi efter emnet "Placering af proceslinjen på skærmen" og vælger den ønskede på listen.

Vi kan vælge at have proceslinjen til venstre, øverst, højre, nederst.

Skjul proceslinjen automatisk.

Tidligere, for at skjule panelet, var du nødt til at gå ind i selve panelets egenskaber, nu er ordet "Egenskaber" blevet erstattet af "Parametre". Klik på proceslinjen i et tomt rum med højre museknap, og vælg "Valgmuligheder" => i højre side i menuen, der åbnes, aktivér indstillingen "Skjul proceslinjen automatisk i skrivebordstilstand".

Du kan også aktivere "Skjul proceslinjen automatisk i tablet-tilstand" fra denne menu.

Brug små knapper på proceslinjen

Hvis du vil reducere proceslinjens tykkelse og selve ikonernes størrelse - højreklik på panelet og vælg "Valgmuligheder" => på højre side, aktiver indstillingen "Brug små proceslinjeknapper" (dvs. flyt skyderen til "Til" -position)

Efter at have aktiveret denne mulighed, krymper ikonerne og proceslinjen.

Tilpas proceslinjen.

Hvis du vil øge størrelsen på proceslinjen lidt, kan du strække den, og med denne handling kan den laves til gulvet på skærmen. For at gøre dette skal du først løsne det, dvs. klikke på proceslinjen med højre museknap og fjerne markeringen i feltet "Lås proceslinje", bare venstreklik på denne linje.

Hold musen over den øverste kant af proceslinjen, en pil op og ned skal vises, tryk på venstre museknap og uden at frigøre den - stræk panelet, når det allerede er i den ønskede størrelse - slip den venstre tast.

Gruppér knapper på proceslinjen.

Hvis du går til proceslinjens indstillinger (højreklik på den - indstillinger), kan du konfigurere grupperingen af ​​knapper. I venstre kolonne skal "Aktivitetslinje" vælges, og i højre kolonne ud for "Gruppeknapper på proceslinjen" - vælg. Du kan vælge altid at skjule etiketter, når proceslinjen er fuld, aldrig.

For eksempel, så alt af samme type viser en etiket, og når du holder musemarkøren over den, viser det alt åbent, skal du vælge "Skjul altid etiketter"

Du kan også sørge for, at det åbne ikke er grupperet. For eksempel åbner du ti forskellige mapper - de vises ikke som en genvej på proceslinjen, men vises langs hele proceslinjen i separate emner. Eller vælg gruppering efter udfyldning af proceslinjen, dvs. når hele panelet er fyldt med åbne applikationer, grupperes de igen.

Skift kommandoprompt til PowerShell i højreklikmenuen.

Hvis du højreklikker på menuen "Start" (eller trykker på Win + X-tasterne), åbnes en genvejsmenu til forskellige værktøjer. Et af værktøjerne i denne menu er kommandolinjen. Men hvis du bruger PowerShell oftere, kan du installere dette værktøj i stedet for kommandolinjen.

For at gøre dette skal du højreklikke på proceslinjen og vælge "Valgmuligheder" => i højre kolonne, aktivere "Erstat kommandolinje med Windows PowerShell" i menuen, der vises, når du højreklikker på "Start" -knappen, eller når du trykker på Win + X ".

Vis skrivebordet, når du svæver over, minimer alle vinduer.

I Windows 7 var en funktion aktiveret som standard, der gjorde det muligt for dig at se på skrivebordet gennem alle åbne vinduer ved blot at svæve over knappen Minimer alt Windows på proceslinjen. I Windows 10 er denne funktion deaktiveret som standard for at aktivere den - du skal gå til "Indstillinger" (højreklik på proceslinjen og vælg "Indstillinger") => "Aktivitetslinje" skal vælges i venstre side og ved siden af "Vis skrivebord, når du svæver over knappen Minimer alle vinduer i slutningen af ​​proceslinjen" Aktiver indstillingen, dvs. skift kontakten til Til.

Hvis du nu flytter din musemarkør over "Minimer alle vinduer" i højre kant af proceslinjen, bliver alle åbne vinduer gennemsigtige, og du vil se skrivebordet.

Skift farve og gennemsigtighed på proceslinjen.

Som standard er proceslinjen sort, for at ændre farve og aktivere eller deaktivere gennemsigtighed - gå til "Valgmuligheder" (ved at højreklikke på proceslinjen og vælge "Valgmuligheder" eller ved at gå til menuen "Start" => Indstillinger => Tilpasning) ... I farvekolonnen skal du vælge Farve, og i højre kolonne skal du aktivere Vis farve i Startmenu, proceslinje og Handlingscenter og aktivere eller deaktivere Gør Start-menu, Aktivitetslinje og Handlingscenter gennemsigtig. Ovenfor kan du vælge en farve til proceslinjen.

I den grafiske grænseflade er der ingen måde at øge gennemsigtigheden på proceslinjen, for det kan det gøres ved hjælp af registreringsdatabasen. Også ved hjælp af et gratis værktøj kan det gøres fuldstændigt gennemsigtigt, instruktionerne er beskrevet i artiklen "Sådan gør du proceslinjen fuldstændig gennemsigtig Windows 10"

Fjern knappen "Vis opgaver"

Knappen Opgavevisning giver dig mulighed for at arbejde med virtuelle desktops samt se miniaturer af alle åbne vinduer. Denne knap kan fjernes fra proceslinjen ved blot at højreklikke på den og venstreklikke på linjen "Vis opgavevisningsknap" på listen, der åbnes

Tilføjelse af værktøjslinjen til proceslinjen

Du kan tilføje forskellige værktøjslinjer til proceslinjen. Højreklik på et tomt sted på proceslinjen => vælg "Paneler"

Hvis du vælger "Adresse", vil du i højre side af proceslinjen nær uret kunne indtaste adresserne på websider, og efter at have trykket på Enter - åbnes den angivne side i standardbrowseren.

Hvis du sætter et kryds i "Links", kan du på proceslinjen se de links, der findes i din browsers bogmærker.

Ikke en ny funktion, som var i tidligere Winows, er evnen til at bringe skrivebordet til proceslinjen, sætte et kryds og se det tæt på uret i højre hjørne.

Du kan også tilføje en hvilken som helst mappe til proceslinjen, oprette din egen værktøjslinje. For at gøre dette skal du klikke på proceslinjen med højre museknap => paneler => oprette en værktøjslinje

i det vindue, der vises, skal du vælge den mappe, du vil se på værktøjslinjen. Når du har valgt en mappe og klikket på "vælg mappe" - vil du se den nederst til højre nær uret på værktøjslinjen

i dette eksempel har jeg tilføjet "delte billeder" til proceslinjen

Du kan følge dette eksempel for at vende tilbage til hurtigstartlinjen til Windows 10.

Skjul ikoner, der vises på proceslinjen.

Forskellige applikationsikoner vises i meddelelsesområdet til venstre for uret. Nogle vises lige ved siden af ​​uret, andre kan ses ved at klikke på pilen. Du kan skjule visningen af ​​unødvendige ikoner eller omvendt vise flere ikoner for andre applikationer.

Klik på proceslinjen i et tomt rum med højre museknap og vælg "Valgmuligheder" => i venstre side, "Aktivitetslinje" skal vælges, i højre side skal du klikke på "Vælg de ikoner, der vises i proceslinjen"

Brug kontakten til at deaktivere unødvendige ikoner og aktivere de nødvendige.

I meddelelsesområdet kan du trække ikoner fra skjulte til selve panelet. Venstreklik bare på det ønskede ikon, og træk til panelet, uden at frigive nøglen, bare slip nøglen der.

Aktivere eller deaktivere systemikoner.

Proceslinjen viser forskellige systemikoner: ur, strøm, lydstyrke, netværk, placering, handlingscenter osv. Du kan vælge, hvilket af systemikonerne du vil se på proceslinjen, og hvilke du vil fjerne. Klik på proceslinjen i et tomt rum med højre museknap, og vælg "Valgmuligheder" i menuen, der åbnes>> Opgavelinje skal vælges i venstre kolonne, og i højre kolonne skal du klikke på "Tænd / sluk systemikoner".

Her kan du slukke eller tænde (hvis nogen tidligere har fjernet) uret, lydstyrke, netværk, strøm, inputindikator, placering, supportcenter osv. Generelt skal du selv se, hvad du vil se på proceslinjen, og hvad ikke, og klik på Til. eller Fra.

Hvis du f.eks. Tænder inputindikatoren og derefter svæver over ikonerne, vil du se oplysninger om dem, for eksempel hvilke taster du kan skifte sprog med.

Tilpas søgning 

Søgning på proceslinjen er en af ​​"innovationer" i Windows 10 (fra starten flyttede søgningen til proceslinjen).

Der er tre muligheder for at vise søgning på proceslinjen: du kan vælge en lang søgestreng => højreklik på proceslinjen => søg => vis søgefeltet.

du kan generelt fjerne søgningen fra proceslinjen => højreklik på proceslinjen => søg => deaktiveret.

og du kan lave et lille ikon til søgning, når du klikker på hvilket åbner et stort vindue til tekstindtastning og søgning. Højreklik på proceslinjen => søg => vis søgeikonet

 Efter dagens opdatering begyndte proceslinjen at hænge oven på andre vinduer.

En del af kommentaren blev føjet til artiklen, da problemet viste sig at være hyppigt, og måske en anden vil blive hjulpet af løsningen, eller måske vil nogen tilbyde deres løsning. Genstart af "Explorer" hjalp meget: start task manager (højreklik på proceslinjen og vælg task manager) => find "explorer" i processerne => højreklik på den og vælg "genstart". Hvis det ikke hjælper => prøv i bakken tæt på uret for at afslutte alle applikationer (det vil sige, der er en pil op ved siden af ​​uret, højreklik på alle applikationer og vælg afslut, måske starter en af ​​dem ikke), som er der og genstarter explorer igen gennem Jobliste.

Det er alt for i dag, hvis noget ikke er klart, eller der er tilføjelser - skriv kommentarer! Vi vil tale om andre innovationer og indstillinger i Windows 10 i de følgende artikler. Held og lykke 🙂